مواد لازم براي تهيه سالاد :

نيم كيلو   اسفناج تازه
يك عدد متوسط   كلم برگ قرمز
يك عدد متوسط   پياز
يك دوم فنجان   برگه ي زردآلو
يك فنجان   مغز تخمه ي آفتابگردان
به مقدار كم   نمك

مواد لازم براي سس سالاد :

2 قاشق غذاخوري   روغن زيتون
2 قاشق غذاخوري   آب نارنج
2 قاشق غذاخوري   ريحان تازه ي ساطوري شده
2-1 حبه( در صورت تمايل)    سير( رنده شده)
2 قاشق غذاخوري   آب انار شيرين

طرز تهيه :

برگ هاي اسفناج را شسته و درشت خرد كنيد. سپس آنها را در ظرفي بريزيد.

كلم قرمز را به صورت خلالي باريك ببريد و يا رنده كنيد ، زيرا بعضي از افراد آن را خوب نمي جوند.

سپس پياز را خلالي و برگه ي هلو را به صورت باريك ببريد و همه را به همراه مغز تخمه ي آفتابگردان به ظرف محتوي اسفناج اضافه كنيد . خوب هم بزنيد تا همه ي مواد با يكديگر مخلوط شوند.

براي سس اين سالاد در ظرفي جدا ، روغن زيتون و آب نارنج ( به جاي آن مي توانيد از سركه سيب يا آبغوره نيز استفاده كنيد ) را با هم مخلوط كنيد. كمي نمك بيفزاييد و بعد سس را بچشيد. ملس بودن سس را مي توانيد با آب انار تازه كم و يا زياد كنيد.

بعد از اينكه مزه ي دلخواه را به دست آورديد ، سير رنده شده و ريحان ساطوري شده را به آن اضافه كنيد و خوب به هم بزنيد. آنگاه روي سالاد بريزيد و سالاد را دوباره با سس مخلوط كرده و سپس سرو كنيد.

نكات تغذيه اي :

1- اين سالاد به علت دارا بون آهن براي افراد كم خون يا دچار فقر آهن و  كساني كه ضعف بدني دارند يا حتي دچار ريزش مو هستند بسيار مفيد مي باشد.

2- به علت دارا بودن مقدار بالاي اسيد فوليك براي خانم هاي باردار مناسب است ، ولي اسيد فوليك در اسفناج خام موجود است و در اثر پختن از بين مي رود.

3- اسفناج به علت دارا بودن آنتي اكسيدان ها، با سرطان و تصلب شرائين مقابله مي كند.

4- اسفناج خام به علت دارا بودن فيبر روده را فعال و تخليه مي كند.

5- بيماران كليوي بايد از خوردن اسفناج خودداري كنند ، زيرا به علت دارا بودن اسيد اكساليك، با كلسيم تركيب شده و سنگ كليه را به وجود مي آورد.

گردآوری : مجله اینترنتی صبح نو

این نوشته برای شما جذاب بود؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

پربازدید ترین مقالات