چای ماسالا نوعی چای است که از جوشاندن چای سیاه با شیر، آب و ترکیبی از گیاهان و ادویه های معطر تهیه می شود. این چای گرچه منشأ هندی دارد اما در سرتاسر دنیا طرفدار دارد. چای ماسالا گرچه به طور سنتی به صورت یک جوشانده با ترکیبی از چای سیاه و انواع ادویه ها و گیاهان معطر تهیه می شود اما امروزه نوع حاضری آن هم به شکل چای کیسه ای، پودر ترکیبی آماده ی مصرف و عصاره، به فروش می رسد.

چای ماسالا چیست

چای ماسالا معمولاً چهار جزء دارد:

۱- چای سیاه

۲- ادویه جات

هندی ها بیشتر از زنجبیل تازه، هل، دارچین، میخک، دانه فلفل و بادیان ختایی استفاده می کنند. نکته ی قابل توجه در تهیه ی چای ماسالا نحوه ی استفاده از ادویه ها است. در هند هر کسی ترکیب منحصر به فردی از ادویه های مورد علاقه ی خود را در چای ماسالا به کار می برد و هیچ دستور مشخصی برای ترکیب ادویه ها وجود ندارد. در واقع باید با آزمون و خطا ترکیب دلخواه خود را پیدا کرد.

۳- شیر

در هند معمولاً از شیر خالص (شیری که چربی آن گرفته نشده) استفاده می شود. اما از شیرهای گیاهی هم می توان استفاده کرد.

۴- شیرین کننده

در هند از شکر زرد یا شکر نیشکر استفاده می کنند اما از هر نوع شکر یا شیرین کننده ی دیگری مثل عسل هم می توان استفاده کرد.

 

مواد لازم برای تهیه چای ماسالا

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری برگ چای سیاه (یا ۱ تا ۲ عدد چای کیسه ای)
۱ پیمانه شیر از نوع دلخواه
۲ تا ۳ قاشق چایخوری (یا کمتر یا بیشتر) شکر، عسل یا هر شیرین کننده ی دیگری
۱ پیمانه آب
۵ تا ۷ عدد هل
۳ تا ۴ عدد میخک
۱ تا ۲ عدد بادیان ختایی (اختیاری)
۵ تا ۷ عدد دانه فلفل (اختیاری)
۲ تا ۳ قاچ زنجبیل (یا بیشتر. با پوست ایرادی ندارد.)
یک نصفه چوب دارچین (چوب را از درازا با انگشتان تان نصف کنید.)

 

چای ماسالا چیست؟ با طرز تهیه و خواص آن آشنا شوید

طرز تهیه چای ماسالا

ابتدا همه ی هل، میخک، بادیان ختایی و دانه های فلفل را به آرامی بکوبید تا له شوند و آن ها را با یک پیمانه آب داخل یک شیرجوش کوچک بریزید. سپس زنجبیل، دارچین و چای سیاه را به آن ها اضافه کنید.

شیرجوش را روی گاز بگذارید و وقتی محتویات آن شروع به قل زدن کرد گاز را خاموش کنید (نگذارید چای بجوشد چون ممکن است تلخ شود. در حد قل زدن کفایت می کند). اجازه دهید محتویات شیرجوش حداقل ۱۰ دقیقه دم بکشد… یا حتی چندین ساعت. هر چه بیشتر بماند طعم بیشتری پیدا می کند.

وقتی محتویات شیرجوش دم کشید، نوبت اضافه کردن شیر می رسد.

اگر به دنبال یک چای ماسالای غلیظ هستید یک پیمانه ی کامل شیر بریزید. اگر چای رقیق تری می خواهید، می توانید شیر را با آب رقیق کنید، مثلاً نصف پیمانه شیر با نصف پیمانه آب.

پس به طور خلاصه اگر چای غلیظ تری خواستید شیر بیشتری بریزید (یا حتی به جای آب فقط از شیر استفاده کنید). یا اگر به دنبال چای سبک تری بودید شیر را رقیق کنید. بستگی دارد ترجیح شما کدام باشد.

بعد از اضافه کردن شیر به چای بگذارید محتویات شیرجوش یک بار دیگر با هم قل بزنند. سپس نوبت به اضافه کردن شیرین کننده می رسد.

شیرین کننده ی دلخواه خود را به ترکیب شیر و چای اضافه کنید.

چای ماسالای شما آماده است

گردآوری : مجله اینترنتی صبح نو

این نوشته برای شما جذاب بود؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

پربازدید ترین مقالات